Groepstrainingen en uber-enthousiaste trainers…

Groepstrainingen… heb jij daar ook een beetje een haat/liefdeverhouding mee?

Zo’n dag waarin je met een groep mensen aan de slag gaat, en waar regelmatig in de handen klappend door de über-enthousiaste-extraverte trainer wordt geroepen: ‘Nou, dit gaan we eens even lekker oefenen met elkaar!’
(want in een training zit nu eenmaal een goede mix van theorie en praktijk, terwijl jij bést een hele dag kunt luisteren omdat dat nu eenmaal jouw talent is. Op school vroeger ging dit ook prima. Je was immers niets voor niets het stille kind in de klas)

Maar waarvan jij dan denkt ‘nou, echt niet, daar heb ik nog helemaal geen zin in’.

Want je bent er nog lang niet aan toe om te oefenen. Datgene wat je net hebt gehoord moet je eerst nog eens zien te verwerken in je hoofd. Hoe zat het ook al weer met de te zetten stappen? De nieuwe vaardigheid moet je nog eerst even laten indalen, voordat je er mee aan de slag kunt. Mag ik nog eerst even wat tijd?

En al helemaal horror is het als je voor de groep wordt gezet: ‘Nou oefen het maar eens even door het te laten zien!’
Kortsluiting in je hoofd, klotsende oksels, dat is het enige wat er gebeurt. Dankje de koekoek. Je kijkt wel uit.

Nee, je laat liever eerst nog wat anderen voorgaan, je probeert wat tijd te rekken voordat jij er aan toe bent de oefening te doen. Is dat erg? Nee, het is gewoon zoals het werkt bij jou.

Introverten hebben vaak een reflecterende leerstijl en dat betekent dat je leert door er over na te denken en terug te kijken. Het is dus compleet logisch dat jij niet enthousiast opspringt en als eerste aan de beurt wil komen.

Laat de anderen maar eerst voorgaan, en kijk even hoe zijn het doen. Wat past voor jou en wat kun je er van leren? En als je er aan toe bent, is het jouw beurt. Waarschijnlijk als een van de laatsten. Prima.

Wat is je valkuil?

De valkuil is natuurlijk dat je niet aan de beurt komt en dat is echt een gemiste kans. Pak dus wel de kans om te oefenen en probeer je niet te drukken. Als dat gebeurt speelt vaak een te grote onzekerheid een rol, en ga je je oefenmogelijkheid vermijden. Maar door dit te vermijden leer je over het algemeen vrij weinig en blijft je onzekerheid in stand. Dwing jezelf dus wel om de stap te zetten.

Of heb je last van perfectionisme? Dan kan dat de spelbreker zijn: ALS je het al laat zien, wil je het meteen goed doen. Ook dit is een valkuil waarmee je jezelf de kans ontneemt om te groeien.

Dus sta jezelf de kans toe om even wat te glibberen en te stotteren, na een paar keer gaat het echt beter. En laat de doeners gewoon lekker voor gaan!

Wil je echter wel zichtbaarder zijn? Download dan hier het E-book ‘Help, ik ben onzichtbaar!’

Heb jij een boodschap te vertellen en houd je jezelf nu nog te klein? Laat je jezelf nog niet altijd zien? Door te werken aan datgene wat je tegenhoudt maak jij ruimte voor jezelf!

‘Help, ik ben onzichtbaar!’

Krijg jij ook altijd te horen ‘laat jezelf eens wat meer zien?’
En wil je handvatten om daar mee om te gaan? Maar wel jouw balans houden?

Vraag dan het E-book ‘Help, ik ben onzichtbaar!’ aan voor tips om direct toe te passen!

Meer lezen?

Loop ik mijn eigen pad?

Mijn eigen pad lopen.... Regelmatig sta ik stil bij mijn eigen ontwikkeling. Persoonlijke groei staat namelijk nooit stil, en dus ook niet bij mij. Sinds ik een aantal jaren geleden afscheid nam van een leven waarin een aantal zekerheden vastlagen, is er ruimte...

Hoe vergroot je je eigenwaarde?

Eigenwaarde. Ik vind het een mooi woord. Het is opgebouwd uit twee elementen: eigen en waarde. Je hebt voldoende eigenwaarde, als je je eigen waarde kent. En daar ontbreekt het nogal eens aan!  Hoe vergroot je dus je eigenwaarde? Door te kijken wat jouw waarde is....

Geef jij toe aan spontane ingevingen?

Ben jij iemand die een spontane ingeving volgt? Zo eentje waar je hart heel blij van wordt? Of ben je iemand die direct een hondertal gedachten er over heen laat gaan, zodat er uiteindelijk van je spontane plan niets meer over blijft? Zonde! Als je je herkent in het...

Hoe sterk is jouw introverte voorkeur?

Rond introvert zijn hangt nog steeds een ongemakkelijk sfeertje. En ik begrijp dat. Zoek in het woordenboek eens op wat het betekent en je wordt er niet echt vrolijk van: stil, teruggetrokken, verlegen, zelfs mensenschuw ben ik tegen gekomen. Nou ja, dat wil toch...

Hoe laat je als manager een introvert tot zijn recht komen?

Ik heb inmiddels uit eigen ervaring én praktijk een heleboel aspecten verzameld die typisch zijn voor introverte mensen. Gezien mijn eigen introverte aard is deze informatie zorgvuldig verzameld, en ga ik niet over een nacht ijs bij het verspreiden van deze tips. De...
Spread the word!
Facebook0
Facebook
LinkedIn20
Follow by Email1
Google+
https://www.marliefranssen.nl/introvert/groepstrainingen-en-uber-enthousiaste-trainers/
YouTube
RSS

Comments

comments

Direct 26 tips in je mailbox?
Krijg jij ook altijd te horen 'laat jezelf eens wat meer zien'? Vergroot je introverte waarde met deze 26 tips. Direct toe te passen in praktijk. Vraag het hier aan!
Door je aan te melden voor het E-book geef je toestemming om je gegevens te verwerken zoals vermeld in het privacystatement. Je gegevens zijn veilig bij mij.

Please spread the word!