Wat als je je ‘anders’ voelt?

Bijna iedereen die ik begeleid, vertelt me bijna altijd deze woorden: ‘ik voel me anders dan anderen’. 

Soms was dat als kind al zo. Herken je dat ook dat je vaak de toeschouwer was, en dat je eigenlijk niet zo wilde zijn zoals de andere kinderen? Of dat je het wel probeerde, maar dat het leek alsof je een rol moest spelen? En soms vroeg je jezelf ook af waarom alles zo oppervlakkig leek, jij was degene die ook vaak in boeken verdiept was. 

Herkenbaar?

Veel mensen lopen daar later op vast. Een rol spelen is niet langer meer een optie, te kost te veel energie om te doen zoals anderen het doen of ‘zoals het hoort’.

 

Je bent gewoon anders

 

En dat mag je ten volste accepteren. Word alsjeblieft wie je bent, en pas je niet langer aan. Want wie bepaalt wat de norm is? Wat normaal is? Geef jezelf de vrijheid om vooral jouw eigen waarheid te ontdekken en te doen wat je leuk vindt.
Stel: je geeft jezelf alle vrijheid, zou je dan nog steeds doen wat je doet? Of is er dan ruimte voor jouw eigen idealen? Jouw eigen verlangens?

Natuurlijk moet je rekening houden met je naasten om je heen, maar vraag jezelf ook af of je je daar nu niet te veel in beperkt. Want als je niet voldoende ruimte inneemt, heeft dat vaak te maken met jouw eigen overtuigingen in jezelf….
Je omgeving kan wel zeggen dat het raar is wat je doet, maar als jij je daar vervolgens op aanpast, ben je zelf degene die zich klein houdt.

Ik ben bijvoorbeeld helemaal gek van tarot, een eeuwenoude wijsheid waarmee je jouw eigen oplossingen kunt vinden voor dingen waar je mee zit. Raar? Ja, vast want vroeger belandde je daarvoor op de brandstapel omdat je een heks was. Zweverig? Ja, dat kun je vinden, ook al dacht ik mezelf altijd helemaal vast in situaties terwijl ik er nu door de tarot juist uit vrij kom. Zouden meer mensen moeten doen!
Occult? Pffff, alleen voor de kaarten die je op tafel legt? Je doet toch ook wel eens een potje pesten of toepen? De kaarten zijn allemaal op elkaar gebaseerd….

 

Leef je leven op jouw voorwaarden en zorg voor jezelf en de ander 

 

Het is de bedoeling van het leven dat je je vrij voelt. Op alle gebieden waar dat nog niet het geval is, heb je zelf nog wat te doen. Onderzoek eens wat het is wat je tegenhoudt, heel eerlijk. 
Welke gedachten?
Welke gevoelens?
Welke normen en waarden?

En leg daarna die van jou er langs. 
Wie ben je als je volledig jezelf bent?
Welke gedachten en gevoelens?
Welke normen en waarden zijn van jou?

Ik geloof er niet in dat je direct alles op hoeft te geven als je tot de conclusie komt dat je veel meer jouw eigen leven mag leiden. Er is vaak nog ontzettend veel ruimte op de plek die je nu inneemt. Vertrouw daar op. Welk klein stapje kun jij vandaag al zetten om je eigen waarheid te leven?

Ik wordt de laatste tijd zelf enorm uitgedaagd om mijn eigen gedachten en overtuigingen onder de loep te nemen. Ik wil graag mezelf zijn, altijd en 100%, en het lijkt alsof het leven het op mij aan het uittesten wil, zo van ‘eens kijken of je dit wel echt wilt’. 
Het vraagt van mij om telkens naar binnen te keren en te schrijven, urenlang. Te onderzoeken wat het is wat me tegenhoudt en steeds weer dat laagje wegnemen. Dat gebeurt ook bij mij stap voor stap. Het vraagt van mij om mijn eigen nieuwe realiteit vorm te geven, waar ik mijn eigen unieke plek inneem, die precies bij mijn past.

Ik loop daarom niet meer voor dingen weg, maar kijk ze aan als uitdagingen die me weer verder brengen op mijn eigen pad. Ik geloof daarin ook in een vriendelijke en open manier, waarin natuurlijk ook wel eens mijn demonen de kop op steken. Maar ik laat ze niet meer leiden, mijn angsten brokkelen steeds verder en steeds sneller af waardoor het volledige vertrouwen in het leven plaats kan krijgen.

Het brengt mij namelijk naar de plek waar ik wil zijn, een persoon die volledig vrij is en zichzelf kan zijn, én daarbij de dingen doet die ze graag wil doen: anderen begeleiden op dit pad van bevrijding. Stap voor stap.
En geloof mij: de hele weg zie je nooit. Dat hoeft ook niet. Als je vol vertrouwen telkens de volgende stap kunt zetten, lukt het. En dat kan alleen als je vertrouwt dat de stap die je nu zet de juiste is. 

 

Zet je juiste stap

 

En ik zet em. Telkens weer. Daarbij is het doel niet meer zo heel belangrijk, de weg wel. En daarmee ga ik op een hele andere manier met uitdagingen om, ik hoef me niet meer aan doelen vast te klampen, maar me alleen te richten op de juiste stap. Mijn intuïtie laat me zien welke dat is. 

Wil jij ook op deze manier je leven vormgeven op je 100% eigen manier? Neem dan contact met me op hoe we dat samen kunnen doen.

Wil je ook je eigenheid ontdekken en omarmen, je eigen pad bewandelen en ruimte maken voor jou en je kwaliteiten? Keuzes maken die bij jou passen? Neem dan contact met me op!

Direct aan de slag? 

 

Ben jij er klaar voor jezelf meer ruimte te geven en je eigen pad te lopen? En wil je dat graag zelfstandig doen? 

Zet dan de eerste stappen zelf met de Schrijfweek ‘Creëer Je Nieuwe Werkelijkheid’. Al schrijvend ontdek je je volgende stap, en creëer je nieuwe mogelijkheden. 

Direct te starten! 

Meer lezen?

Hoe vind ik antwoord op mijn (levens)vragen?

Er zijn momenten in je leven dat er vragen in je kunnen opkomen, waar je antwoorden voor zoekt. Levensvragen kunnen je behoorlijk bezighouden, omdat ze vaak diep kunnen zitten. Maar ik ga graag de diepte in, dus help ik je graag een beetje op weg. Levensvragen gaan...

Wat als je je ‘anders’ voelt?

Bijna iedereen die ik begeleid, vertelt me bijna altijd deze woorden: 'ik voel me anders dan anderen'. Soms was dat als kind al zo. Herken je dat ook dat je vaak de toeschouwer was, en dat je eigenlijk niet zo wilde zijn zoals de andere kinderen? Of dat je het wel...

De gedachte die alles verandert en ruimte geeft

Zit jij vast op de plek waar je nu zit? Lijkt het alsof alles tegen zit en kom je er niet uit?Ben je vastgelopen op je werk?Je bent heel snel geneigd om jezelf helemaal vast te denken, ik maak het regelmatig mee. Je gedachten kunnen zo sterk zijn dat je ze gaat...

Waarom wilskracht niet altijd de oplossing is

'Je moet het gewoon doen!'En ja, uiteindelijk moet je ook iets doen als je ergens wilt komen of iets wilt veranderen. Maar misschien herken je het ook wel, dat je dat zelf ook graag wilt, maar dat het lijkt alsof onzichtbare handen en draden aan je trekken. 'Doe het...

Als je sensitieve kant niet in het plaatje past

Ik begeleid mooie mensen in mijn praktijk: veelal mensen met het hart op de juiste plek, gevoelig, en met een verlangen om echt iets te betekenen voor de medemens. Het gaat niet zozeer om targets, succes en geld, maar om de onderliggende drijfveer: doen waar jij én je...

Comments

comments