Hoe vind ik antwoord op mijn (levens)vragen?

Er zijn momenten in je leven dat er vragen in je kunnen opkomen, waar je antwoorden voor zoekt. Levensvragen kunnen je behoorlijk bezighouden, omdat ze vaak diep kunnen zitten. Maar ik ga graag de diepte in, dus help ik je graag een beetje op weg. 

Levensvragen gaan namelijk verder dan ontdekken wat je volgende stap in je loopbaan is. Het kan zomaar zijn dat jij ook met vragen rondloopt. Dan is dit blog voor jou. Want de vraag is dan natuurlijk hoe je tot het antwoord komt. 

 

De verkeerde vraag stellen

 

Voorbeelden van levensvragen zijn: 
– wie ben ik?
– hoe kan ik mijn leven inrichten?
– hoe kan ik er het beste zijn voor mijn kinderen?

Het antwoord op deze vragen vinden is lastig. Want als je jezelf op deze manier vragen stelt, zit er een verborgen element in je vraag. Met deze vraagvorm zoek je antwoord in de vorm van ‘iets doen’ of ‘iets leren’. Het impliceert dat je iets moet doen om ergens te komen, of dat je op zijn minst eerst nog iets moet leren. Als je het ‘hoe’ maar weet, kom je tot de oplossing. Snap je wat ik bedoel?

Je stelt hiermee jezelf eigenlijk de verkeerde vraag. Je hoeft namelijk niets te doen of te veranderen. En vaak leidt het ‘hoe’ er ook niet toe dat je verandert of tot een oplossing komt. 

Stel jezelf de juiste vraag en laat het ‘hoe’ los. 

Om tot een écht antwoord te komen hoef je je simpelweg de vraag te stellen: 
– wie WIL ik zijn?
– hoe WIL ik mijn leven inrichten?
– Hoe WIL ik er zijn voor mijn kinderen?

Je draagt zelf namelijk altijd de oplossing bij je: jouw eigen wijsheid zal je vertellen wat het antwoord is op de vraag. Als je eerlijk naar jezelf bent, weet je hart of je kern diep van binnen het antwoord. Het enige wat je hoeft te doen is het te vertrouwen. Dat wat het antwoord is, dat dat het juiste is. Misschien komen er abstracte woorden naar boven, dan kun je voor jezelf nog concreter beschrijven wat het voor jou betekent.

Loop je met een vraag en kom je er niet uit? Schrijf er dan een tijdje over, je zult zien dat er altijd een antwoord komt. Vertrouw op dit proces en laat je verrassen door je eigen inzichten!

Merk je dat je toch nog vastloopt? Neem dan contact met me op, ik help je verder.

Wil je ook je eigenheid ontdekken en omarmen, je eigen pad bewandelen en ruimte maken voor jou en je kwaliteiten? Keuzes maken die bij jou passen? Neem dan contact met me op!

Direct aan de slag? 

 

Ben jij er klaar voor jezelf meer ruimte te geven en je eigen pad te lopen? En wil je dat graag zelfstandig doen? 

Zet dan de eerste stappen zelf met de Schrijfweek ‘Creëer Je Nieuwe Werkelijkheid’. Al schrijvend ontdek je je volgende stap, en creëer je nieuwe mogelijkheden. 

Direct te starten! 

Meer lezen?

Hoe vind ik antwoord op mijn (levens)vragen?

Er zijn momenten in je leven dat er vragen in je kunnen opkomen, waar je antwoorden voor zoekt. Levensvragen kunnen je behoorlijk bezighouden, omdat ze vaak diep kunnen zitten. Maar ik ga graag de diepte in, dus help ik je graag een beetje op weg. Levensvragen gaan...

Wat als je je ‘anders’ voelt?

Bijna iedereen die ik begeleid, vertelt me bijna altijd deze woorden: 'ik voel me anders dan anderen'. Soms was dat als kind al zo. Herken je dat ook dat je vaak de toeschouwer was, en dat je eigenlijk niet zo wilde zijn zoals de andere kinderen? Of dat je het wel...

De gedachte die alles verandert en ruimte geeft

Zit jij vast op de plek waar je nu zit? Lijkt het alsof alles tegen zit en kom je er niet uit?Ben je vastgelopen op je werk?Je bent heel snel geneigd om jezelf helemaal vast te denken, ik maak het regelmatig mee. Je gedachten kunnen zo sterk zijn dat je ze gaat...

Waarom wilskracht niet altijd de oplossing is

'Je moet het gewoon doen!'En ja, uiteindelijk moet je ook iets doen als je ergens wilt komen of iets wilt veranderen. Maar misschien herken je het ook wel, dat je dat zelf ook graag wilt, maar dat het lijkt alsof onzichtbare handen en draden aan je trekken. 'Doe het...

Als je sensitieve kant niet in het plaatje past

Ik begeleid mooie mensen in mijn praktijk: veelal mensen met het hart op de juiste plek, gevoelig, en met een verlangen om echt iets te betekenen voor de medemens. Het gaat niet zozeer om targets, succes en geld, maar om de onderliggende drijfveer: doen waar jij én je...

Comments

comments