BEN JE ER KLAAR VOOR?

Je wilt helderheid over je leven, welke stappen je kunt zetten. Je wilt de regie nemen en keuzes maken. Nu je op een kruispunt staat, wil je weten welke richting je kunt nemen en een stip op de horizon zetten. Jouw pad eigen bewandelen. Je wilt jezelf niet meer klein houden, maar achter je eigen keuzes staan. Geen getwijfel meer, maar duidelijkheid. Je wilt leven vanuit jezelf, ergens naar toe werken en je doel bereiken. Uit je comfortzone komen en nieuwe dingen doen. Dat is durven leven!

 

LUKT HET NU NOG NIET?

 

Je weet het gewoon niet en daardoor doe je maar niets

Achter elke wens komt een ‘ja, maar….’

Je blijft maar twijfelen

Je hebt allerlei excuses om het niet te doen (het is nog niet mijn tijd… )

‘Iets’ houdt je tegen, maar wat?

Je houdt jezelf klein en bent gevoelig voor wat anderen zeggen

Je hebt stiekem wel dromen maar je durft ze echt niet uit te spreken!

Jouw stem roept altijd ‘doe het maar niet!’ ondanks dat je écht wat anders wilt

En toch baal je ook waar je nu staat….

Ontdek zelf hoe jouw pad loopt….

WAT IS JOUW DOEL?

 

je wilt jezelf zijn en JOUW leven leiden

je wilt de durf hebben om voor je doel te gaan

je wilt van ‘moeten’ naar ‘willen’

op jezelf kunnen vertrouwen in je keuzes

het leven leiden wat JIJ wilt, in plaats van aanpassen aan anderen

je toekomst zelf vormgeven

….

Ik help je te ontdekken wat jij wilt, en hoe je de beste keuze kunt maken. Zodat jij met vertrouwen de stappen kunt zetten die nodig zijn om je doel te bereiken. In een vrijblijvend gesprek bespreken we waar jouw behoefte ligt.

Als NLP-coach kijken we hoe je zelf de mogelijkheden creëert om je leven zelf vorm te geven. Het stelt je in staat om in te zien welke keuzes je hebt, en hoe je een duurzaam resultaat te realiseert. In een traject zit een duidelijke structuur en opbouw.

 

DIT IS HET RESULTAAT

  • je hebt een toekomstplan
  • je weet wat je verlangen is en waar je naar toe wilt
  • je weet wie je bent en wat je te brengen hebt
  • je leert omgaan met je saboteur: de innerlijke criticus
  • je ontwikkelt wat je nodig hebt om steeds een volgende stap te zetten, dit kun je telkens aanspreken
  • je richt je op een positieve, helpende spiraal en je weet hoe je deze in beweging zet
  • je maakt keuzes en pakt de regie
  • je neemt je eigen verantwoordelijkheid voor het bereiken van je doel
  • je doorbreekt je blokkades
  • je zet daadwerkelijk stappen om je doel te bereiken omdat je het vertrouwen hebt

Het traject bestaat uit 5 sessies. In deze sessies komt telkens een stap aan de orde, die je helpt om je pad duidelijk te krijgen. De eerste sessie is altijd een coachwandeling in de natuur, waarbij je direct letterlijk in beweging komt. Het maakt je richting duidelijk, maar geeft ook direct ruimte in je hoofd. Tussen de sessies door werk je aan je plan door middel van vragen en opdrachten die je krijgt om mee aan de slag te gaan.

Door de veranderingen op het werk hield ik me zelf al een tijd bezig met de vraag hoe ik kon zorgen dat ik mijn werkplezier kon behouden. Ik heb me wel afgevraagd of ik daadwerkelijk een coach nodig had die me bij dit vraagstuk kon hulpen.  

Het allerfijnste voor mij was dat we mijn persoonlijke waarden die voor mij belangrijk zijn, hebben geprioriteerd zodat ze bij mijn gevoel passen.De begeleiding is erg persoonlijk. Marlie heeft aan het begin van het traject samen met mij het doel van het traject vastgesteld. Tussentijds is door Marlie meerdere mailen gevraagd of er andere vraagstukken zijn die ik graag wil bespreken of waarbij ze mij mogelijk kan helpen. Marlie heeft vooraf geen mening of  oordeel, luistert actief en stelt goede vragen waarbij ze mij regelmatig zelf laat nadenken over de antwoorden. Hierdoor ben ik me bewuster geworden van mezelf; hoe ik ben als persoon en wat ik belangrijk vind.

Het traject heeft er voor gezorgd dat ik als persoon sterker ben geworden. Ik ben bewuster gaan kijken naar de waarden die voor mij belangrijk zijn. Ook heb ik geleerd om anderen meer vragen te stellen om me een beter beeld te vormen van een bepaalde situatie en om hier ook begrip voor te krijgen. Voorheen zag ik vaak alleen het topje van de ijsberg terwijl er bijvoorbeeld bij klanten die ik spreek toch meer zit achter een 1e vraag of een uiting van ongenoegen. Dit geldt uiteraard ook voor gesprekken en situaties in privé.

Dit traject zou ik anderen ook aanraden, omdat je door de sessies bewust de tijd neemt om over je zelf en bepaalde situaties na te denken. Het kan je meer brengen dan je vooraf verwacht. Zelf heb ik me deze tijd nooit eerder gegund, maar het heeft mij echt geholpen bij het omgaan met veranderingen en in het maken van keuzes.

Marga van Grimbergen

Medewerker callcenter

In eerste instantie wilde ik het gewoon zelf uitzoeken, maar ik merkte dat ik daar niet veel verder mee kwam. 

De gesprekken hebben mij enorm geholpen. Je wist telkens dingen uit mijn verhaal te pikken om me daar op een andere manier naar te laten kijken. Vooral als het over succeservaringen gaat heb je me nieuwe inzichten gegeven. Alleen met zelfstandige opdrachten had ik er denk ik nog niet veel uitgehaald. Het waren juist de gesprekken die mijn blik veranderen.

Je bleef benadrukken dat ik trots mag zijn op wat ik al heb gedaan en wat ik te bieden heb. Ik heb de neiging om me te focussen op wat ik tekort kom, wat ik niet goed vind aan mezelf en wat ik graag anders zou zien. Gaandeweg begon ik het ook langzaam te geloven.

Het restultaat van het traject is een andere kijk op mezelf en wat ik te bieden heb, meer zelfvertrouwen. Ik weet steeds beter te verwoorden wat ik wil.

Janne

Door je uitstraling en rustige manier van praten, voel ik me snel vertrouwd. Je stelt gerichte vragen die me aansporen om dieper over mezelf na te denken. De gesprekken met jou brengen overzicht in mijn hoofd en ik kan hierdoor voor mezelf doelen stellen. Samen kijkend wat ik nodig heb om mijn doelen te realiseren stap voor stap. Je toont veel respect en je laat me in mijn waarde!

Susan

 

MISSCHIEN HEB JE DEZE VRAGEN?…

Je praktijk is wel erg ver weg
Ook als je niet in de buurt van de regio Venray-Venlo woont, zijn er mogelijkheden. Het is namelijk een overweging om een paar sessies via Skype te doen. Samen bespreken we wat passend is.
Wat doen we precies in een sessie?
We bespreken wat het probleem is en wat je wilt bereiken. Tussentijds houden we de voortgang in de gaten. Wat gebeurde er waardoor het wel of niet lukte? En wat is er nu nog nodig om de volgende stap te zetten? Successen vieren we en fouten mogen gemaakt worden. Elke sessie zal er een interventie zijn die je verder helpt in je proces. Een interventie is een stuk bewustwording in je mogelijkheden om je doel te bereiken. Je creëert je eigen oplossing om verder te kunnen.
Ik twijfel of dit bij mij past
Met NLP creëer je zelf je eigen oplossingen. Omdat het je eigen oplossingen zijn, zijn ze ook haalbaar. We maken je je patronen en belemmeringen zichtbaar op een praktische manier. Je onderzoekt zelf welke oplossingen je hebt om je probleem op te lossen. Dat wat je nu nog mist om je doel te bereiken, ontwikkel je gedurende de sessies. Ook is NLP een manier om met je gevoel in contact te komen. Tevens kunnen we op diep onbewust niveau werken om patronen te veranderen. We bespreken op welke manier jij je probleem wilt aanpakken. Ook geef ik je hier in advies.
Wat als er pijnpunten naar boven komen?
Het komt voor dat er emoties worden aangeraakt. Vaak zit daar ook de oplossing. Ik begeleid je hier in. Emoties mogen er altijd zijn, daar hoef je je niet voor te schamen. Je hebt zelf altijd de regie in wat er wel of niet gebeurt. Vind je iets niet prettig? Dan geef je dat zelf aan.
Wat als het me niet lukt om te veranderen?
Het lukt je. Iedereen heeft altijd de mogelijkheid in zich om de juiste hulpbron in te zetten, dat wat je nodig hebt om je doel te bereiken. Daarvoor is het nodig dat we je belemmeringen aanpakken. Als deze weg zijn, is het pad vrij voor je!
Moet ik dan heel erg uit mijn comfortzone komen?
Ik geloof er in dat buiten je comfortzone je mogelijkheden liggen. Ik geloof er alleen niet in om direct vol uit je comfortzone te stappen. Dit levert je zoveel angst op dat je verlamt. Ik geloof juist in kleine stappen zetten. We bespreken daarom altijd welke eerste kleine stap voor jou nu te realiseren is. En ik begrijp, dat is spannend, maar je zult nu eenmaal een keer een stap moeten zetten. Maar wel eentje die goed voelt voor jou. Je zult zien dat vele kleine stappen ook grote stappen worden! En dat doe je helemaal zelf!

WAT KRIJG JE VAN MIJ?

Ik ben iemand die jou je eigen tempo laat lopen. Ik leg geen verwachtingen of druk op je. Ik weet dat jij de ruimte nodig hebt om zelf je antwoorden te vinden. Ik bied je de ruimte en veiligheid daarvoor.

Ik laat je niet over grenzen heengaan, maar we onderzoeken ze wel. We maken de stappen zo klein dat ze voor jou te zetten zijn. Want jij hebt niets aan het advies ‘doe het maar gewoon’, hierdoor blokkeer je juist. Ik onderzoek samen met jou je patronen, je denkcirkels, je angsten, wat je maar wilt en wat nodig is. Je zult merken dat ik het altijd anders bekijk, ik ben nu eenmaal positief ingesteld. We gaan er voor dat jij jezelf mag zijn én tot bloei komt. Samen met jou bekijk ik wat je precies nodig hebt om datgene te bereiken wat je wilt. Mijn deur staat voor je open!

Ik ben bij Marlie geweest omdat ik niet wist wie ik ben en wat ik wil. Ik heb me van te voren vaker afgevraagd of sommige dingen aan mij liggen. Ik weet nu dat ik grotendeels introvert ben, en daarmee valt veel op zijn plaats. Daar ben ik heel blij om, want ik heb echt weleens gedacht dat ik niet normaal ben.

Ik vond het prettig dat Marlie rustig overkomt. Ik vond de stiltes die ze (bewust) liet vallen fijn. Bij mij was het zo dat ik door deze stiltes bewust stil sta bij mijn gevoelens als ik iets uitgesproken heb. Het geeft een ander gevoel om de dingen uit te spreken in plaats van in het hoofd te laten zitten. Voor mij was het veilig om dit bij Marlie te doen.

Ik heb inzicht gekregen in wie ik ben, waarom ik bepaalde eigenschappen heb, en de manier zoals ik altijd handel. Ik heb ook inzicht in de keuzes die ik daarin kan maken. Wat ik daarmee wil: of ik er mee door ga of juist niet. Ik draag zolang ik weet het gevoel van onzekerheid en minderwaardigheid mee. Daar heb ik kansen door laten liggen. Ik heb wel heel helder dat ik me daar niet meer door laat bepalen! En… dat ik de enige ben die dat kan veranderen, om rust in mezelf te vinden. Daar ga ik de komende tijd mee aan de slag!

Annette

Ik heb met Marlie een loopbaantraject doorlopen. Ik heb dit als ontzettend leerzaam, nuttig en leuk ervaren.

Marlie is een professional die je de ruimte geeft om naar jezelf te kijken. Door middel van de juiste vragen, haar inlevingsvermogen en haar rust hebben we samen dit traject afgerond. Door haar heb ik inzicht gekregen in mijn kwaliteiten, waar ik energie uit haal en waar ik plezier van krijg.

Ze gaf me vertrouwen en ik voelde me op mijn gemak bij haar. Door deze persoonlijke aanpak kon ik me makkelijker bloot geven en zijn we ook tot de kern gekomen. Door haar ben ik er achter gekomen wat ik nodig had voor een mooie vervolgstap in mijn carrière.

Marco Rutten

Assistent accountmanager Private Banking, Rabobank

Ik liep er tegen aan dat ik moeilijk dingen afmaak. Ik was een tijdje geleden vastgelopen( burn-out), vooral in mijn werk. Ik hoopte bij jou handvaten te krijgen om verder te gaan en mijn opleiding met een goed gevoel af te kunnen maken.

Tijdens de sessie maakte je aantekeningen. Deze mocht ik meenemen. Ik ben deze voor mezelf thuis uit gaan schrijven. Ik probeer hier elke dag even naar te kijken. Dit geeft mij houvast!

Je manier van coachen is: heel persoonlijk, ongedwongen, relaxed en je bent rustig. Ik zou een sessie bij jou zeker aan mensen aanbevelen. Ik heb er zelf een heel goed gevoel aan over gehouden. Ik wil nog kwijt dat ik het gesprek met jou veel fijner vond dan bij mijn psycholoog. Jij hebt mij tastbare oplossingen gegeven waar ik echt iets mee kan.

Ik vond in jou een luisterend oor en erg begripvol. Ik heb een erg fijn gesprek gehad en ging voldaan naar huis. Ik vind je een erg fijne persoonlijkheid.

(Esther won bij een Facebook actie één sessie ‘gegarandeerd in actie komen’)

Esther

Door je uitstraling en rustige manier van praten, voel ik me snel vertrouwd. Je stelt gerichte vragen die me aansporen om dieper over mezelf na te denken. De gesprekken met jou brengen overzicht in mijn hoofd en ik kan hierdoor voor mezelf doelen stellen. Samen kijkend wat ik nodig heb om mijn doelen te realiseren stap voor stap. Je toont veel respect en je laat me in mijn waarde.

Bij Marlie voel ik me kalm en rustig in haar aanwezigheid. Ik voel haar oprechte interesse in mijn en in wat ik zeg. Ik voel dat er naar me geluisterd wordt. En tegelijk voel ik dat ze scherp is en er niet omheen draait. Ze komt to the point en dat vind ik erg prettig. Ik wil namelijk het gevoel hebben dat ik aan de slag ga met waar ik mee zit. De gesprekken die ik heb gehad hebben me diverse inzichten gegeven. Ik ben anders tegen dingen aan gaan kijken. waar ik zelfs al vaker over na had gedacht. Marlie vult het niet voor mij in, en dat vind ik fijn want ik wil het zelf doen.