Als iedereen rechts gaat, durf jij dan links te gaan? Best een dingetje misschien….

Keuzes maken, gelukkig worden, doen waar jij blij van wordt: het vraagt behoorlijk iets van je. De onwetendheid, de spanning, loslaten van verwachtingen, het is heel begrijpelijk dat je dit allemaal voelt. En toch weet ik inmiddels dat het dit allemaal waard is. Wist ik dit vantevoren? Nee hoor…. Want ooit stond ik waar jij wellicht nu staat.

‘Ojee’, schiet het door mijn hoofd, ‘moet ik dit écht nog meer dan 25 jaar volhouden?’

We staan op een afscheidsreceptie van een collega en een manager is met ons in gesprek en orakelt ‘blijf je in deze trein zitten, of stap je uit en neem je een andere trein?’ Een mooie metafoor over het maken van keuzes in je leven.

Ik schrik ineens behoorlijk van het beeld nog 25 jaar zo door te gaan. Maar heb ik wel een keuze? Stiekem ben ik jaloers op mensen die ‘zomaar’ iets anders durven te gaan doen. Maar ik zit vast in een baan in het bankwezen, vol met fijne zekerheden. Na 18 jaar vond ik mezelf hier dus terug, op dit punt. Hoe was het zover gekomen?

Ik kon toch niet zomaar opgeven? En wat dan? Wie betaalt de hypotheek dan?

Ik hakte toch de knoop door, want het ging niet langer. In die periode ontdekte ik veel over mezelf: ik paste me altijd aan, wist nooit wat ik wilde, was overal ingerold, maakte mezelf altijd kleiner dan de ander (zeker diegene met een vlotte babbel), wilde altijd de harmonie bewaren en aardig gevonden worden. En dus hield ik vaak mijn mond.

Keuzes maken

Keuzes maken is een rode draad door mijn leven geworden. Ervoor gaan. Ik ging weer terug naar mijn basis, mijn verlangen en gevoel, en daar vond ik de antwoorden op ‘wat wil ik’?

Nu ben ik daar waar ik wil zijn: ik leef mijn leven zélf, doe de dingen die bij mij passen. Daarbij heb ik veel losgelaten: niet goed genoeg voelen, het gevoel opgesloten te zitten, angsten die me op mijn plek hielden waardoor ik keuzes niet maakte.

Mijn visie

Maak verbinding met jezelf. Leef je leven zélf. Pak de regie. Jij mag zijn wie je bent, en luisteren naar jezelf. DOE dat maar eens, en ontdek wat er écht belangrijk is voor jou in het leven. Misschien zijn jouw eigen ambities wel altijd weggestopt gebleven, omdat je bent gaan leven zoals anderen van je verwachtten. Leren teruggaan naar jezelf is het antwoord.

Hoe je dat doet?

– sta stil en richt je aandacht naar binnen
– word eigenaar van je leven en volg stap voor stap je eigen pad
– durf ook alleen te staan in keuzes en afwijkend te zijn, hoe spannend ook
– durf eens niet aan verwachtingen van anderen te voldoen en daar eigenlijk gewoon schijt aan te hebben (waaaahhh!)
– durf je angsten aan te kijken in plaats van ze uit de weg te gaan

 

Stille wateren….

Ja, dat typeert mij. Ik ben soms best wel stil en rustig (introvert, maar ik ben NIET verlegen, hét grote misverstand), maar daar zit veel onder. Eigen-wijsheid, humor en liefdevol direct. Ik werk veel met mijn intuïtie, die ik in de loop der jaren volledig was kwijtgeraakt.

Steeds die verbinding houden met mezelf vind ik belangrijk, mezelf mogen zijn zoals ik ben. Spiritueel? Ja, zo zou je het kunnen noemen. Maar ik zweef niet. Ik sta juist met beide voeten stevig op de grond, liefst buiten in de natuur. Bewust leven, dat is voor mij belangrijk.

Als ik het zelf even niet meer weet, zet ik een stapje terug en sta stil. Dat doe ik graag. In die stilte volgt het antwoord. Hoe zweverig klinkt dat? En toch is het zo, ga maar eens op een kussen zitten (al had je me dit 5 jaar geleden ook niet moeten vertellen hoor).

Als je me écht zou kennen, weet je

–  dat ik een zwak (of liefde?) heb voor schrijfboeken (verjaardagstip! 😊)
–  dat ik elke dag schrijf in mijn dagboek. Oké, bijna elke dag.
–  dat ik weer het kind van vroeger ben en mijn eigen dingen doe, lekker puh
–  dat ik zo’n 7 jaar geleden nog dacht dat ik een slechte moeder was omdat ik het liefst de deur achter me dicht trok (‘zoek het maar uit allemaal!’) op zoek naar rust. Maar dat niet deed omdat dat toch wel heel erg was? (Nu doe ik dat wel overigens, slecht hè? 😉)
–  dat ik een beetje kriegel word van al die Engelse hippe termen zoals ‘journaling’ en ‘soul-searching’. Waarom niet gewoon dagboekschrijven en ‘uitzoeken wie je bent?’ Dat is toch veel duidelijker?
– dat je geen klankschalen, ritelen en lange meditatiesessies hoeft te verwachten… maar wel persoonlijke aandacht in een kleine en veilige setting. Liefst buiten in de natuur, want na 18 jaren kantoortuin werk ik nu in een hele andere tuin: een prachtig bosgebied. Daar ben ik trots op!

Sinds 2016 heb ik mijn coachprakijk waarbij ik jou op weg help naar je nieuwe toekomst. Omdat je altijd een keuze hebt, en soms een duwtje in de richting nodig hebt om keuzes duidelijk te krijgen of ze te maken. Ik werk daarbij veel met NLP, een wereldwijd beproefde methode om je leven vorm te geven zoals jij het wilt. Ik reik je de tools en structuur aan.
Mijn basis als NLP Master Pratitioner (ingeschreven bij ABNLP en INHNLP), systemisch werk, en wandel- en schrijfcoaching helpen me daarbij. Daarnaast heb ik ervaring als loopbaanbegeleider en 18 jaar gewerkt in het bankwezen.

 

BEN JIJ KLAAR VOOR JOUW EIGEN PAD?

Vul het contactformulier in via bovenstaande buttion, en ik neem binnen 24 uur contact met je op. Ik kijk er naar uit!