Mijn naam is Marlie, en ik help jou, een mooie persoonlijkheid, te zijn wie je bent. Misschien wat stiller, maar zeker iemand met veel inhoud. Jij bent hier om veel meer impact te maken dan je nu doet!

Ik word er ontzettend blij van als jij stappen zet, en kunt doen wat je altijd al wilde en stiekem naar verlangde. En misschien is dat wel gewoon jezelf kunnen zijn. Want juist dan kun je doen waar je goed in bent.

Dat was bij mij ooit anders… Op 27-7-2017 verscheen in Dagblad ‘De Limburger’ een interview waarin in mijn verhaal vertelde, mijn leven en mijn onzekerheden. Maar ook wat ik daarvan geleerd heb.

Het woord ‘gewoon’ speelt een grote rol in mijn leven.

Ik was een ‘gewoon’ kind, niet heel bijzonder. Wat stil. Op de achtergrond, heel gewoon dus.

Van tijd tot tijd te onzichtbaar volgens anderen. Op mijn rapport stond ‘mag wat meer op de voorgrond’ en in functioneringsgesprekken kwam het altijd terug. Inmiddels weet ik prima hoe ik mezelf kan profileren op mijn manier, maar destijds vond ik het erg lastig. Ik werkte toch hardstikke hard? Ik was zo iemand die gewoon lekker ergens in wilde duiken, uitzoeken tot de bodem, rustig op een eigen plekje. Dat zat er helaas niet altijd in. Dus deed ik maar wat er verlangd werd, zonder écht te laten zien wat mijn toegevoegde waarde kon zijn. Sterker nog, ik wist zelf niet wat deze was!

‘Wat er nodig is om jezelf te laten zien’

 

Dat weet ik inmiddels. Eerst jezelf goed leren kennen. Weet jij wat je te bieden hebt? Jezelf, met al je mooie talenten en kwaliteiten. Het valt me telkens op hoe lastig we dit weten te benoemen van onszelf. Logisch dat je niet weet waar jij het verschil mee kunt maken.

Of doe je vooral de dingen zoals het ‘hoort’?

Enkele jaren geleden kwam ik er achter dat ik vooral bezig was met zoals het hoort te leven.
Te veel aangepast aan anderen (want dat kon ik goed), te veel geluisterd naar anderen (zoals het hoort). Resultaat: iemand die niet wist wat ze wilde of wie ze was. Die probeerde mee te gaan in het tempo van anderen. In een omgeving die niet altijd paste.

Het besef kwam: dit is niet wie ik ben. Gedurende de tijd daarna ontdekte ik dat ik introvert ben. Inmiddels noem ik me een expert rond dit thema. De ontdekking dat ik introvert ben deed veel puzzelstukjes vallen. Overtuigingen als ‘ik ben minder slim’, ‘ik ben te saai’ vielen weg.

Ik leerde manieren om mezelf te profileren. Juist door gewoon mezelf te zijn. Ben jij er klaar voor om los te laten wat je niet meer dient? Te omarmen wie je bent? Te leren hoe jij je plek inneemt?

Ik heb daar best lang over gedaan. Dat is voor jou niet nodig, want ik heb een traject ontwikkeld waarin alles samen komt, zodat jij je sterk in je werk voelt. Klik hier om meer te lezen.

Maar…. jezelf laten zien begint wél bij actie ondernemen! Zet jij nu de eerste stap?

Hier geniet ik ZO van:
– een moment voor mezelf
– zitten aan de waterkant
– even niks doen, de stilte opzoeken
– een goed boek
– los durven laten wat de norm is
– een ander een inzicht geven: een kwartje laten vallen

 

 

Na 18 jaar in het bankwezen het hebben gewerkt, heb ik mijn eigen praktijk opgezet. Ik heb veel tijd gestoken in het ontdekken en omarmen van mijn introverte karakter. Deze kennis én ervaringen zet ik nu om anderen te helpen hun talent te ontplooien. Dit doe ik door middel van coaching, maar ook door te bloggen (zie ‘in de media) en het geven van lezingen om meer bekendheid rond introversie te krijgen. Neem gerust contact op voor meer informatie!

‘Laat jezelf eens wat meer zien’

 

Krijg je dit ook altijd te horen? Dan is het E-book ‘Help, ik ben onzichtbaar!’ iets voor jou. Met tips om direct toe te passen.

Klik op de afbeelding om het E-book aan te vragen!

Wat fijn dat je er bent!
Krijg jij ook altijd te horen 'laat jezelf eens wat meer zien'? Vraag dan het E-book 'Help, ik ben onzichtbaar!' aan.
Door je aan te melden voor het E-book geef je toestemming om je gegevens te verwerken zoals vermeld in het privacystatement.