BEN JE ER KLAAR VOOR?

Je wilt de positieve kanten van jezelf ontdekken. Je wilt de regie over je werkplezier nemen. Je wilt jezelf ontdekken en jouw pad bewandelen. Je wilt jezelf niet meer klein houden. Daarvoor is het nodig dat je laat zien wat je in je hebt.  Het vraagt van jou dat je stevig in je schoenen staat. Maar ja, die innerlijke criticus, die heeft ook altijd wat te vertellen. Met resultaatgerichte sessies waarbij je ook onderliggende en sturende patronen ontdekt, kun je andere keuzes maken. Het uitgangspunt is altijd: kijken naar wat er wél is!

 

LUKT HET NU NOG NIET?

 

Ben je gevoelig voor kritiek van anderen?

Voel je je minderwaardig?

Kom je maar niet in actie?

Vermijd jij liefst conflicten?

Bang om te falen en verkeerde keuzes te maken?

Ontdek zelf hoe jouw pad loopt….

WAT IS JOUW DOEL?

 

jezelf zijn en JOUW leven leiden

de durf hebben om uit te spreken waar je voor staat

genieten van je werk

van betekenis zijn met wat je doet

het leven leiden wat JIJ wilt, in plaats van aanpassen

doorbreken van blokkades

….

Ik help je te ontdekken wat er in je zit zodat je met veel zelfvertrouwen kunt laten zien waar je voor staat en wat je doet. EN daadwerkelijk gaat doen! In een vrijblijvend gesprek maken we samen een plan waar we aan gaan werken. Uiteraard is er ruimte voor een andere invulling al gelang je behoefte.

Wil jij ergens de nadruk op leggen? Dat kan! Informeer naar de mogelijkheden.

Mijn methode is een combinatie van aanleren van vaardigheden, mindset trainen en je identiteit vinden. De methode is gebaseerd op een aantal NLP technieken (ik leg je graag uit wat dit is), die je in staat stellen om een duurzaam resultaat te realiseren. In een traject zit een duidelijke structuur en opbouw. Het aantal sessies is afgestemd op jouw behoefte.

 

DIT IS HET RESULTAAT

  • je krijgt inzicht in je jezelf en je begrijpt hoe denkt en voelt: het startpunt
  • je ziet in waarin je jezelf belemmert én waar dus je groei zit
  • je begrijpt wat er nodig is om echt stappen te zetten
  • je leert omgaan met je saboteur: de innerlijke criticus
  • je creëert nieuwe helpende gedachten
  • je richt je op een positieve, helpende spiraal en je weet hoe je deze in beweging zet
  • je neemt je eigen verantwoordelijkheid voor het bereiken van je doel
  • je kent je valkuilen en weet daarmee om te gaan
  • je zet daadwerkelijk stappen om je doel te bereiken
Afhankelijk van wat je nodig hebt, plannen we 4 of 6 sessies. Dit bespreken we samen in een geheel vrijblijvend (telefonisch) gesprek. De sessies duren per keer zo’n 1,5 uur, waarbij je tussentijds reflectievragen krijgt om mee aan de slag te gaan.
In eerste instantie wilde ik het gewoon zelf uitzoeken, maar ik merkte dat ik daar niet veel verder mee kwam. 

De gesprekken hebben mij enorm geholpen. Je wist telkens dingen uit mijn verhaal te pikken om me daar op een andere manier naar te laten kijken. Vooral als het over succeservaringen gaat heb je me nieuwe inzichten gegeven. Alleen met zelfstandige opdrachten had ik er denk ik nog niet veel uitgehaald. Het waren juist de gesprekken die mijn blik veranderen.

Je bleef benadrukken dat ik trots mag zijn op wat ik al heb gedaan en wat ik te bieden heb. Ik heb de neiging om me te focussen op wat ik tekort kom, wat ik niet goed vind aan mezelf en wat ik graag anders zou zien. Gaandeweg begon ik het ook langzaam te geloven.

Het restultaat van het traject is een andere kijk op mezelf en wat ik te bieden heb, meer zelfvertrouwen. Ik weet steeds beter te verwoorden wat ik wil. Janne

 

MISSCHIEN HEB JE DEZE VRAGEN?…

Je praktijk is wel erg ver weg
Ook als je niet in de buurt van de regio Venray-Venlo woont, zijn er mogelijkheden. Het is namelijk een overweging om een paar sessies via Skype te doen. Samen bespreken we wat passend is.
Wat doen we precies in een sessie?
We bespreken wat het probleem is en wat je wilt bereiken. Tussentijds houden we de voortgang in de gaten. Wat gebeurde er waardoor het wel of niet lukte? En wat is er nu nog nodig om de volgende stap te zetten? Successen vieren we en fouten mogen gemaakt worden. Elke sessie zal er een interventie zijn die je verder helpt in je proces. Een interventie is een stuk bewustwording in je mogelijkheden om je doel te bereiken. Je creëert je eigen oplossing om verder te kunnen.
Ik twijfel of dit bij mij past
Met NLP maak je je patronen en belemmeringen zichtbaar op een praktische manier. Je onderzoekt zelf welke oplossingen je hebt om je probleem op te lossen. Dat wat je nu nog mist om je doel te bereiken, ontwikkel je gedurende de sessies. NLP is een uitstekende manier om effectief te leren communiceren, dit zal dus met sprongen vooruit gaan. Ook is NLP een manier om met je gevoel in contact te komen. Tevens kunnen we op diep onbewust niveau werken om patronen te veranderen. We bespreken op welke manier jij je probleem wilt aanpakken. Ook geef ik je hier in advies.
Wat als er pijnpunten naar boven komen?
Het komt voor dat er emoties worden aangeraakt. Vaak zit daar ook de oplossing. Ik begeleid je hier in. Emoties mogen er altijd zijn, daar hoef je je niet voor te schamen. Je hebt zelf altijd de regie in wat er wel of niet gebeurt. Vind je iets niet prettig? Dan geef je dat zelf aan.
Wat als het me niet lukt om te veranderen?
Het lukt je. Iedereen heeft altijd de mogelijkheid in zich om de juiste hulpbron in te zetten, dat wat je nodig hebt om je doel te bereiken. Daarvoor is het nodig dat we je belemmeringen aanpakken. Als deze weg zijn, is het pad vrij voor je!
Moet ik dan heel erg uit mijn comfortzone komen?
Ik geloof er in dat buiten je comfortzone je mogelijkheden liggen. Ik geloof er alleen niet in om direct vol uit je comfortzone te stappen. Dit levert je zoveel angst op dat je verlamt. Ik geloof juist in kleine stappen zetten. We bespreken daarom altijd welke eerste kleine stap voor jou nu te realiseren is. En ik begrijp, dat is spannend, maar je zult nu eenmaal een keer een stap moeten zetten. Maar wel eentje die goed voelt voor jou. Je zult zien dat vele kleine stappen ook grote stappen worden! En dat doe je helemaal zelf!

WAT KRIJG JE VAN MIJ?

Ik ben iemand die je begrijpt. Ik heb aan één woord over je uitdaging genoeg, want ik ken ze allemaal. Gelukkig maar, want soms vind je het gewoon lastig, alles onder woorden brengen. Ik ben iemand die jou je eigen tempo laat lopen. Ik leg ook geen verwachtingen of druk op je. Ik weet dat jij de ruimte nodig hebt om zelf je antwoorden te vinden. Soms blijft het gewoon stil en dat is oké. Zolang je daarna maar wél je stap gaat zetten.

Ik laat je niet over grenzen heengaan, maar we onderzoeken ze wel. We maken de stappen zo klein dat ze voor jou te zetten zijn. Want jij hebt niets aan het advies ‘doe het maar gewoon’, hierdoor blokkeer je juist. Ik onderzoek samen met jou je patronen, je denkcirkels, je angsten, wat je maar wilt en wat nodig is. Je zult merken dat ik het altijd anders bekijk, ik ben nu eenmaal positief ingesteld. We gaan er voor dat jij jezelf mag zijn én tot bloei komt. Samen met jou bekijk ik wat je precies nodig hebt om datgene te bereiken wat je wilt. Mijn deur staat voor je open!

Ik ben bij Marlie geweest omdat ik niet wist wie ik ben en wat ik wil. Ik heb me van te voren vaker afgevraagd of sommige dingen aan mij liggen. Ik weet nu dat ik grotendeels introvert ben, en daarmee valt veel op zijn plaats. Daar ben ik heel blij om, want ik heb echt weleens gedacht dat ik niet normaal ben.

Ik vond het prettig dat Marlie rustig overkomt. Ik vond de stiltes die ze (bewust) liet vallen fijn. Bij mij was het zo dat ik door deze stiltes bewust stil sta bij mijn gevoelens als ik iets uitgesproken heb. Het geeft een ander gevoel om de dingen uit te spreken in plaats van in het hoofd te laten zitten. Voor mij was het veilig om dit bij Marlie te doen.

Ik heb inzicht gekregen in wie ik ben, waarom ik bepaalde eigenschappen heb, en de manier zoals ik altijd handel. Ik heb ook inzicht in de keuzes die ik daarin kan maken. Wat ik daarmee wil: of ik er mee door ga of juist niet. Ik draag zolang ik weet het gevoel van onzekerheid en minderwaardigheid mee. Daar heb ik kansen door laten liggen. Ik heb wel heel helder dat ik me daar niet meer door laat bepalen! En… dat ik de enige ben die dat kan veranderen, om rust in mezelf te vinden. Daar ga ik de komende tijd mee aan de slag! Annette

Ik heb met Marlie een loopbaantraject doorlopen. Ik heb dit als ontzettend leerzaam, nuttig en leuk ervaren.

Marlie is een professional die je de ruimte geeft om naar jezelf te kijken. Door middel van de juiste vragen, haar inlevingsvermogen en haar rust hebben we samen dit traject afgerond. Door haar heb ik inzicht gekregen in mijn kwaliteiten, waar ik energie uit haal en waar ik plezier van krijg.

Ze gaf me vertrouwen en ik voelde me op mijn gemak bij haar. Door deze persoonlijke aanpak kon ik me makkelijker bloot geven en zijn we ook tot de kern gekomen. Door haar ben ik er achter gekomen wat ik nodig had voor een mooie vervolgstap in mijn carrière. Marco Rutten

Assistent accountmanager Private Banking, Rabobank

Ik liep er tegen aan dat ik moeilijk dingen afmaak. Ik was een tijdje geleden vastgelopen( burn-out), vooral in mijn werk. Ik hoopte bij jou handvaten te krijgen om verder te gaan en mijn opleiding met een goed gevoel af te kunnen maken.

Tijdens de sessie maakte je aantekeningen. Deze mocht ik meenemen. Ik ben deze voor mezelf thuis uit gaan schrijven. Ik probeer hier elke dag even naar te kijken. Dit geeft mij houvast!

Je manier van coachen is: heel persoonlijk, ongedwongen, relaxed en je bent rustig. Ik zou een sessie bij jou zeker aan mensen aanbevelen. Ik heb er zelf een heel goed gevoel aan over gehouden. Ik wil nog kwijt dat ik het gesprek met jou veel fijner vond dan bij mijn psycholoog. Jij hebt mij tastbare oplossingen gegeven waar ik echt iets mee kan.

Ik vond in jou een luisterend oor en erg begripvol. Ik heb een erg fijn gesprek gehad en ging voldaan naar huis. Ik vind je een erg fijne persoonlijkheid.

(Esther won bij een Facebook actie één sessie ‘gegarandeerd in actie komen’) Esther

Door je uitstraling en rustige manier van praten, voel ik me snel vertrouwd. Je stelt gerichte vragen die me aansporen om dieper over mezelf na te denken. De gesprekken met jou brengen overzicht in mijn hoofd en ik kan hierdoor voor mezelf doelen stellen. Samen kijkend wat ik nodig heb om mijn doelen te realiseren stap voor stap. Je toont veel respect en je laat me in mijn waarde.

Bij Marlie voel ik me kalm en rustig in haar aanwezigheid. Ik voel haar oprechte interesse in mijn en in wat ik zeg. Ik voel dat er naar me geluisterd wordt. En tegelijk voel ik dat ze scherp is en er niet omheen draait. Ze komt to the point en dat vind ik erg prettig. Ik wil namelijk het gevoel hebben dat ik aan de slag ga met waar ik mee zit. De gesprekken die ik heb gehad hebben me diverse inzichten gegeven. Ik ben anders tegen dingen aan gaan kijken. waar ik zelfs al vaker over na had gedacht. Marlie vult het niet voor mij in, en dat vind ik fijn want ik wil het zelf doen.